dilluns, 1 de gener del 2007

Acords amb Leonard Cohen: articles (I)

Durant aquests dies apareixeran diversos articles relacionats amb el concert del 12 de gener. Intentarem anar penjant tots els que puguem en aquesta web.

L'article que reproduïm a continuació és del crític Jordi Bianciotto i va aparéixer el passat dia 28 de desembre al suplement EXIT d'El Periódico.


Esperant Cohen (i els seus pupils)
per Jordi Bianciotto

Alberto Manzano, traductor i cultivador de l'obra de Leonard Cohen al nostre país, a més d'amic de l'artista, ressuscita l'agosarat Acordes con Cohen aquest mes de gener i, veient les dates, arriba la sorpresa: sense desmeréixer les localitats que l'acolliran (Els Hostalets de Balenyà, Sant Cugat i Lleida), crida l'atenció que un espectacle d'aquest calibre no trobi encaix en l'agenda barcelonina.
Cohen està preparant la tornada als escenaris (disc i gira el 2007, la primera en 14 anys, si no passa res) i el seu desig és que els homenatges que han proliferat en els últims temps es vagin apagant per deixar pas al gran esdeveniment. Enrere queden des dels concerts produïts per Hal Willner (immortalitzats per Lian Lunson a la pel·lícula I'm your man) fins als espectacles voluntariosos a Berlín, discos temàtics de diversos artistes (de Judy Collins a Perla Batalla passant pel jove cantautor català Jorcx) i, és clar, el recital que Manzano va presentar el mes de juliol passat al Festival de Porta Ferrada.
El renovat cartell d'Acordes con Cohen, que inclou John Cale, Jackson Brown i Suzanne Vega (per mencionar les seves tres principals figures internacionals; també hi haurà Luis Eduardo Aute*, Santiago Auserón, Jabier Muguruza, Christina Rosenvinge, Perla Batalla, Anjani...) provocaria enveja si el veiéssim anunciat a París o Nova York. Aquí no ha trobat les complicitats i suports necessaris per desplegar-se allà on hauria estat desitjable, però, en fi, la llista de protagonistes mereix, com a mínim, que l'aficionat barceloní realitzi el titànic esforç de travessar la Ronda de Dalt i comprovar que hi ha vida més enllà. Mentre esperem Cohen, benvinguts siguin els seus pupils.



* Al concert dels Hostalets no hi haurà Luis Eduardo Aute però sí que hi haurà en Gerard Quintana.