dimecres, 6 de gener del 2010

Joana Serrat en concert

RECORDEU LA NOVA WEB DEL K.O.K.:


Tot i això, si heu vingut a parar aquí per casualitat o perquè us heu despistat, us passem la informació del nostre proper concert.



Si alguna cosa no li podem negar a la Joana Serrat, o J.S.T si us agrada més, és que la música no té secrets per a ella. Hi ha conviscut des de la seva infantesa quan ja fos amb el piano de la seva àvia, o amb la guitarra de la seva mare més tard, ja tocava cançons. Als 11 anys, després de veure ensorrat el seu somni d’aprendre a tocar l’harpa, s’endinsa en el món de la música clàssica cursant piano i harmonia. Aquests anys li donaran un important bagatge tènic i musical, però sobretot seran importants perquè és quan començarà a compondre les seves primeres cançons.

Als 18 anys decideix abandonar els estudis de música clàssica, sent que ja no és el que ella necessita i es trasllada a Barcelona. Comença i abandona estudis de cant, comença a estudiar a la universitat... Canvis importants que no implicaran, però, que perdi el contacte amb la música. Continua tocant la guitarra i composant més i més material.

Amb els estudis universitaris en marxa, als 22 anys s’adona que necessita un canvi d’aires, noves experiències, conèixer gent. Decideix anar a passar un estiu a Dublin sense saber que aquest serà un pas vital per a la seva carrera musical. El 30 d’abril de 2008 presentarà a Vic el seu primer CD anomenat “Liffey” que recollirà dos anys d’experiències amb moments d’il·lusió, d’agitament, de desenganys... Dublín l’ha marcat i ella li ha tornat totes les experiències amb un títol inequívocament dublinès pel seu treball de debut. Les crítiques han dit meravelles d’ella i del seu disc i ràpidament s’ha fet un forat en el complicat panorama musical del nostre país. I ho ha fet amb tacte, amb delicadesa, amb música que podríem classificar com a folk amb clares influències nord-americanes i amb un punt càlid, suggerent i característic.

Al concert del proper dia 16 de gener a l’Ateneu d’Els Hostalets de Balenyà, la Joana vindrà doncs a presentar-nos aquest “Liffey” i també algunes de les cançons de “Hit de pavement”, el seu nou CD que molt aviat veurà la llum. I ho farà acompanyada de l’Adrià Plana a la guitarra i en Toni Serrat a la bateria. Serà un concert bonic, especial, que ens farà recordar el so característic del folk de carretera amb clares reminiscències de blues i jazz.

Si voleu passar una bona vetllada us esperem a l’Ateneu!