dijous, 29 de novembre del 2007

Qui és Marc Puigdomènech?

Si alguna cosa ha caracteritzat sempre la nostra comarca ha estat el gust per les arts i, més concretament, per la música. No hi ha cap poble on no hi hagi, o hi hagi hagut, un grup de gent que s'hagi dedicat a tocar i a muntar bandes. Temps enrera Osona era coneguda com el Liverpool català i, tot i la interessada exageració, aquesta etiqueta amaga una bona dosi de veritat.

Dins d'aquest context, en Marc Puigdomènech és un dels músics més coneguts a casa nostra. Des de fa més de 10 anys passeja la seva guitarra per tots els escenaris de la comarca: primer va ser amb Mirfak i van seguir altres projectes com La Màquina de Remenar o, en l'apartat de versions, el duet amb en Pep Sallent, el projecte Calamaros Solamente, Las Canciones Perdidas (homenatge a Ismael Serrano) o la Boys Damm.

Ara però ha arribat l'hora de gaudir de la seva cara més íntima i personal. Despullat és el nom que li dóna a l'espectacle que ha creat recentment i que va estrenar el passat 27 de juliol a la Jazz Cava de Vic. Com molt bé indica el seu nom, el concert consistirà en un repertori de cançons pròpies amb una bona dosis d'intimisme a més d'alguns moments més rítmics i amb cançons més de festa i de protesta. Però no és només instrumentalment com en Marc es despulla, sinó que ens mostra les cançons més personals que ben poca gent ha escoltat. I qui sap, potser també trobarà altres maneres de despullar-se...

En definitiva, i fent servir les paraules del Marc, “és per a mi un regal a tots aquells que vulguin venir i que tinguin ganes de conèixer què s'amaga darrera les moltes màscares que utilitzem en el dia a dia”.

Hi esteu convidats!!



Fotografia: Adrià Costa